SHNDËRRIMI I KONCEPTEVE INOVATIVE NË ZGJIDHJE TË FUQISHME

Për ne

Balkan Green Foundation (BGF) është një organizatë rajonale që promovon përparim gjithëpërfshirës dhe të barabartë brenda Ballkanit Perëndimor në fushën e zhvillimit të qëndrueshëm.

Së bashku me organizatat e saj partnere, BGF vendos një fokus të fortë në avokimin e zgjidhjeve që promovojnë politikat e zhvillimit, të cilat janë në përputhje me zhvillimet më të fundit në botë, sfidat globale dhe agjendat kombëtare për integrimin në BE.

Nismat rajonale ndërmerren si baza të vazhdueshme për të përcjellë më tej angazhimin e BGF ndaj qëndrueshmërisë rajonale, duke siguruar forcimin dhe avancimin e politikave jetësore që prekin sektorët kryesorë, siç janë energjia, mjedisi dhe ekonomia.

BGF është pozicionuar me sukses si një partner kryesor strategjik për institucionet, organizatat dhe komunitetet rajonale dhe globale në promovimin e zhvillimit të qëndrueshëm, shndërrimin e koncepteve inovative në zgjidhje të fuqishme dhe forcimin  e partneritetit rajonal dhe global. 

Stafi

Agron Demi

Drejtor Ekzekutiv

Agron Demi është Drejtor Ekzekutiv i Balkan Green Foundation (BGF) që nga qershori 2024.

Para se t'i bashkohej BGF-it, ai punoi në Institutin GAP për mbi 15 vjet, ku shërbeu si Drejtor Ekzekutiv nga viti 2010 deri në vitin 2016 dhe më vonë si Drejtor i Hulumtimit dhe Programit. Ai gjithashtu ka punuar si konsulent për organizata të shumta ndërkombëtare, duke përfshirë Navanti Group, International Development Group, National Democratic Institute, Eurofound, Agjencitë e OKB-së.

Agroni ka diplomë të dyfishtë bachelor në Administratë Publike dhe Punë Sociale nga Universiteti i Prishtinës. Ai vazhdoi arsimimin e tij me një diplomë të arsimit ekzekutiv në Menaxhimin e OJQ-ve nga Shkolla e Harvardit Kennedy dhe një diplomë në Udhëhqje Strategjike nga Shkolla e Menaxhimit të Mastrihtit.

Agroni ka shkruar qindra artikuj për gazeta vendore dhe ndërkombëtare si Koha Ditore, Prishtina Insight dhe Neue Zürcher Zeitung. Puna e tij është cituar nga gazetat kryesore duke përfshirë The New York Times, Financial Times, The Guardian, ndër të tjera. Ai ka shërbyer në bordet e organizatave të ndryshme joqeveritare, duke kontribuar me ekspertizën e tij në hulumtimin e politikave dhe menaxhimin strategjik.

 

Andina Vllahiu

Menaxhere e projektit

Andina Vllahiu është Koordinatore e Projektit në Balkan Green Foundation. Ajo ka përvojë të gjerë duke punuar në sektorin privat në fushën e promovimit, eksporteve dhe shitjeve, në institucionet publike në fushën e mjedisit, si dhe  në OJQ, në advokim dhe adresimin e çështjeve dhe sfidave të anëtarëve për çështje të lidhura me politikat, hartimin e deklaratave, dokumente të pozicioneve, hulumtime dhe raporte. Andina ka punuar për gjashtë vjet në mes Kopenhagës dhe Prishtinës duke kontribuar në fushën e mjedisit dhe duke ndihmuar institucionet publike në trajnimin e stafit dhe promovimin e Kosovës në nivel ndërkombëtar. Andina ka diplomë bachelori në Politika Publike dhe Menaxhim si dhe diplomë në nën-degën Studime Juridike nga RIT Kosova. Ajo ndan dashurinë për muzikën, jogën, ecjen dhe çiklizmit.

ALBAN BYTYÇI

Zyrtar i IT-së

Alban Bytyqi mbanë pozitën Zyrtar i IT-së në Balkan Green Foundation. Ai ka më shumë se 14 vite eksperiencë në fushën e Informatikës dhe Teknologjisë, specifikisht në projekte që mbulojnë zhvillimet softuerike.

Albani ka përfunduar studimet e nivelit Bachelor në fushën e Shkencave Kompjuterike në Universitetin e Prishtinës, si dhe është i certifikuar në CCNA nga Akademia Cisco Certified Network Associate. Për nga pasioni, ai pëlqen çiklimin dhe ngjitjet në natyrë.

Bledon Mazreku

Zyrtar i Projektit dhe Administratës

Bledon është Zyrtar i Projektit dhe Administratës në Balkan Green Foundation. Ai ka diplomuar në Universitetin e Prishtinës me diplomë Bachelor në Bankë, Financë dhe Kontabilitet. Bledoni është i lidhur me Shoqatën e Kontabilistëve dhe Auditorëve të Çertifikuar të Kosovës (SKAAK) dhe ka katër vite përvojë në sektorin e biznesit dhe atë të OJQ-ve. Përtej ndjekjeve të tij profesionale, Bledon i pëlqen të jetë kreativ, veçanërisht dizajnimi dhe përpunimi i rrobave. Për më tepër, ai i jep përparësi shëndetit duke i kushtuar kohë qëndrimit aktiv.

Doruntina Murati - Gashi

Menaxhere e Financave dhe Administratës

Doruntina Murati Gashi është Menaxhere e Financave dhe Administratës për gati katër vite në BGF. Ajo është përgjegjëse për kontabilitetin dhe menaxhimin financiar të organizatës. Ajo gjithashtu është e përfshirë në raportime të drejtpërdrejta financiare për donatorë të shumtë dhe menaxhimin e auditimeve të jashtme. Përvojat e saj përfshijnë kontabilitetin, raportimin financiar, taksimin, pasqyrat financiare dhe ka njohuri për Standardet Ndërkombëtare të Raportimit Financiar (SNRF). Doruntina ka një diplomë Bachelor në Bankë, Financa dhe Kontabilitet nga Universiteti i Prishtinës, Fakulteti i Ekonomisë. Gjatë kohës së lirë, ajo shijon ecjet në natyrë, gatimin dhe ka një pasion për dizajnin interior.

EGZONA ARUQAJ

Koordinatore e Komunikimit

Egzona Aruqaj është Zyrtare e Komunikimit në Balkan Green Foundation. Ajo ka tri vite eksperiencë pune në fushën e Marketingut dhe Organizatave Joqeveritare, me fokus kryesisht në përmirësimin e sistemit edukativ në Kosovë. Përveç kësaj, ajo ka qenë e përfshirë në punë vullnetare dhe ka ndjekur trajnime të shumta rreth të menduarit kritik, edukimit mediatik, marketingut dixhital dhe fuqizimit të komuniteteve të margjinalizuara. Egzona mbanë një diplomë të nivelit Bachelor në fushën e Sociologjisë nga Universiteti i Prishtinës. Nga aspekti i pasionit, asaj i pëlqen të njoh njerëz të rinj, bota e luleve, kafshët, arti dhe videolojërat.

Elita Ferati

Zyrtare e Projektit

Elita Ferati, Zyrtare e Projektit në Balkan Green Foundation, ka diplomuar në Inxhinieri Mjedisore nga Universiteti i Prishtinës dhe është duke ndjekur studimet Master në Hidroteknikë në të njëjtin institucion. Si studiuese e Erasmus+, ajo kaloi një semestër në Universitetin e Trentos, Itali, duke pasuruar përvojën e saj akademike.

Me rreth dy vite përvojë në institucionet publike, Elita është fokusuar kryesisht në sektorin e energjisë dhe ekonominë qarkore. Përtej angazhimeve të saj profesionale, ajo është vullnetare aktive në OJQ-të mjedisore, duke treguar përkushtimin e saj ndaj kauzave shoqërore dhe mjedisore. Pasioni i Elitës për shkencën dhe artin është i dukshëm në integrimin e pandërprerë të këtyre interesave, duke shprehur shpesh krijimtarinë e saj përmes shkrimit, veçanërisht poezisë së frymëzuar nga bukuria e natyrës.

 

Fjolla Qorri

Menaxhere e zhvillimit të programeve

Fjolla Qorri është Menaxhere e zhvillimit të programeve në Balkan Green Foundation. Fjolla ka të përfunduar studimet e nivelit bachelor në Politikën Publike dhe Menaxhim në RIT Kosova si dhe Gjuhën dhe Letërsinë Frënge në Universitetin e Prishtinës.

Ajo ka dy vite përvojë në sektorin publik dhe ka qenë e angazhuar si hulumtuese në fushata të ndryshme elektorale lokale dhe kombëtare që kanë avokuar për politika të gjelbra. Ka publikuar tezën e saj “Psikologjia e votimit në Kosovë”. Pasionet e Fjollës përfshijnë shkencën e sjelljes, shahun dhe gjuhët e huaja.

Rinora Gojani

Menaxhere e Programeve dhe Operacioneve

Rinora Gojani është Menaxhere e Programeve dhe Operacioneve Balkan Green Foundation. Ajo ka një përvojë të gjerë pune në hulimtim, avokim, ngritje të kapaciteteve, angazhim të niveleve qytetare, mbledhje fondesh, dhe menaxhimin e projekteve të përqendruara në zhvillimin e qëndrueshëm, demokratizimin, politikën e Ballkanit Perëndimor dhe proceset e integrimit në BE. Rinora ka një diplomë Masteri në Politikë Evropiane, me fokus në politikën energjetike, nga Kolegji Universitar i Dublinit. Ajo ka një pasion për sportet në natyrë, në veçanti për çiklizmin, hiking, dhe ngjitje në gurë.

Bordi

Ariadne Papagapitos

Kryetare e Bordit

Ariadne Papagapitos është Drejtoreshë në Lighthouse Reports, një organizatë në fushën e gazetarisë me interes publik që drejton hetime komplekse dhe transnacionale. Para kësaj, ajo ishte konsulente e fondacioneve dhe OJQ-ve që punonin për migrimin e detyruar, drejtoreshë e programit të Ndërtimit të Paqes në Fondin Rockefeller Brothers dhe bashkë-themeluese dhe drejtoreshë e tregjeve të reja në Localized, një ndërmarrje sociale fillestare e fokusuar në mbylljen e hendekut të aftësive dhe punësimit për të rinjtë në tregjet në zhvillim.


 

Dardan Sejdiu

Anëtar i Bordit

Dardan Sejdiu aktualisht është i angazhuar si ligjërues i lëndës Menaxhimit të Zhvillimit në Universitetin e Londrës me drejtim akademik nga Shkolla e Londrës për Ekonomi dhe Shkenca Politike në Kolegjin Riinvest në Prishtinë.

Dardani ka mbi 10 vjet përvojë si politikan, duke shërbyer si nënkryetar i Prishtinës, deputet dhe kryetar i bordit drejtues të Pensionit Slloveno-Kosovar me rol kyç në menaxhimin e këtij fondi për mbarë Kosovën.

Ai ka një MBA nga IEDC – Bled School of Management, ka diplomuar në Administrim Biznesi dhe Shkenca Politike nga Universiteti Amerikan në Bullgari. Përveç kësaj, është anëtar i Fondit Gjerman Marshall të Shteteve të Bashkuara. Ai ka kryer gjithashtu një kurs të shkurtër, të specializuar për Komunikim dhe Diplomaci në École Nationale D’administration (ENA), në Paris, Francë.

LEILA BICAKCIC

Anëtare e Bordit

Leila Bičakčić është një nga anëtarët themeluese të organizatës, e cila është modeluar nga agjencitë mediatike jofitimprurëse të SHBA. Detyrat e saj përfshijnë menaxhim financiar dhe administrativ, bashkëpunim me donatorët, planifikim, dizajnim dhe koordinim të projekteve të implementuara nga CIN dhe raportim. Një fokus i veçantë i punës së saj është në gjetjen e modeleve të organizimit të qëndrueshëm dhe modeleve të reja të biznesit në kontekstin e BiH, kalimin nga media tradicionale në modele të reja dixhitale dhe konvergjenca e përmbajtjes mediatike. Si vendase nga Sarajeva, ajo studioi fizikë dhe ekonomi themelore në Universitetin e Sarajevës.

KNUD VÖCKING

Anëtar i Bordit

Që nga viti 2002, Knud Vocking punon si një aktivist në bankat shumëpalëshe të zhvillimit për OJQ-në gjermane Urgewald. Ai është një nga profesionistët më të dalluar të OJQ-ve në Bankën Botërore dhe institucione të tjera financiare si AIIB i udhëhequr nga Kinezët. Në shumë raste, ai ka shtypur me sukses politikën për të siguruar të drejtat e njeriut dhe mbrojtjen e mjedisit në projektet e financuara nga bankat shumëpalëshe të zhvillimit. Ai është një koordinator kryesor i rrjetit Evropian të OJQ-ve që shqyrton me kujdes institucionet financiare shumëpalëshe dhe i lidhur mirë me organizatat e shoqërisë civile në të gjithë botën.

Dominika Spyratou

Anëtare e Bordit

Dominika Spyratou është konsulente e pavarur që mbështet organizatat që punojnë për migracionin, të drejtat e njeriut dhe sundim të ligjit. Ajo ka punuar në organizata të ndryshme humanitare në Greqi, duke përfshirë Federatën Ndërkombëtare të Shoqatave të Kryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës së Kuqe (IFRC), Komitetin Ndërkombëtar të Shpëtimit dhe OJQ-në lokale, SolidarityNow. Mes viteve 2008-2016, ajo ka punuar në Njësinë e Kërkimeve të Shoqërisë Civile dhe Sigurisë Njerëzore në Shkollën e Ekonomisë dhe Shkencave Politike në Londër, ku ka menaxhuar projekte hulumtuese dhe dialogje që synojnë të kuptojnë konfliktin dhe dhunën dhe të kapërcejnë hendekun midis qytetarëve dhe politikëbërësve.